Hangt de vlag al uit?

6 oktober 2014


jmsverkoopstyling handshake makelaar

Afgelopen weekeind was de Open Huizen Route. Volgens vele makelaars was deze dag een groot succes met veel bezichtigingen..

Ik ben ontzettend benieuwd wat dat heeft betekend voor de woningen die ik heb gestylt de afgelopen weken, voor zover deze nog niet verkocht zijn.

Hoe was het voor jou? Heb je veel kijkers gehad? Of juist niet? Hebben deze kijkers serieuze interesse getoond?

Nu begint het grote wachten. Je zou de makelaar wel willen bellen om te vragen of er al een tweede bezichtiging is aangevraagd of of er zelfs al een bod is gedaan.

In de tussentijd zit je natuurlijk niet stil. Je kunt er niet van uit gaan dat jouw woning verkocht is en je zult dus bezig moeten blijven met en allert moeten zijn op de presentatie van jouw woning. Ook een tweede bezichtiging is van groot belang. Tijdens deze bezichtiging letten potentiële kopers echt op de details.. Ze gaan kijken naar technische aspecten en afwerking van de woning. Bij serieuze interesse zullen ze deze details/gebreken meenemen in de onderhandelingen en zullen ze zo proberen de prijs naar beneden te krijgen.

Wellicht is het dus een goed idee om die plint nog even vast te maken of het deurtje van het keukenkastje goed af te hangen of de scharnieren in de woning te smeren?

Heb je wel bezichtigingen gehad maar hebben deze mensen verder geen interesse? Dan is het goed om met de makelaar te overleggen en samen te kijken wat de reden hier van kan zijn. Wellicht kun je er iets aan doen.

Mijn tip: Blijf kritisch op jouw eigen woning en bedenk wat jij zou willen zien als je een huis gaat bezichtigen en op welke details jij zou letten.

Succes met de presentatie en verkoop van jouw woning.

Heb jij vragen of heb je hulp nodig bij de styling van jouw woning? Neem dan contact met mij op.